matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jednokladnosc
jednokladnosc:
jezeli mamy jednokladnosc o srodku S i skali: k>0 wedlug rysunku mojego to bedize : (zapis w wektorach) SA=k*SB k<0 AS=k*SB ?
15 mar 20:10
Qulka:
dla k<0 również jest SA=k•SB
15 mar 20:17