cAŁKA
potrzebujący: Dobrze policzyłem całkę
5∫
−1 XDX
X2∫
0 Y
3DY
=X
2/2
−1I
5 Y
4/4
x2I
0
=1/2(25−1) * 1/4(x)
8
=3x
8
30 gru 12:49
jo: Dobrze. To jest chyba zwykły iloczyn całek a nie jak kolega w poprzednim przykładzie liczył
całka z całki... Jeżeli to jest zwykły iloczyn całek to jest dobrze.
30 gru 12:53
potrzebujący: a jezeli to całka z całki to jak to powinno byc

?
30 gru 12:54
potrzebujący: czyli inaczej:
całka w granicach od −1 do 5 xdx * y4/4 w granicach od 0 do x2
=1/4 całki od −1 do 5 x9 dx
= 1/4 * 1/10 * 510− (−19)
= ble ble
30 gru 13:32
potrzebujący: tam jest 510
30 gru 13:35
jo: masz jakieś odpowiedzi, jaki ma być wynik?
30 gru 14:01
potrzebujący: niee jesli wolno to mozesz rozpisac
30 gru 15:14
potrzebujący: NO MI TAK SAMO WIEC DOBRZE JEST
30 gru 16:56