F. wykładnicza
Paweł: Dobry wieczór, mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak krok po kroku narysować wykres funkcji
y = √3|x−1|?
15 mar 18:47
5-latek : dla x≥0
y=√3x−1
dla x<0
y=√3−x−1
15 mar 18:51
PW: Oczywiście dla x≥1

A dla x<1 jest
√3−x+1.
15 mar 18:55
Paweł: Dobra, to biore się za rysowanie i zobacze co z tego wyjdzie

, dziękuje !
15 mar 18:57
5-latek : Dobry wieczor
PW 
Kimnalem sobie trochę po pracy i z rozpedu napisałem

Oczywiście ma być tak jak napisales .
Jak oczy ? czy już jest lepiej ?
15 mar 18:59
Godzio:
Albo:
Rysujemy funkcję: f(x) = √3x, nakładamy wartość bezwzględną na x otrzymując
g(x) = f(|x|) = √3|x| i na końcu przesuwamy o wektor [1,0]
15 mar 19:02
PW:
5−latku, już kilka razy pytałeś, a ja nie odpowiadam, bo jest mi ciężko.
Ty jeden mnie zrozumiesz. Światło moich oczu zgasło miesiąc temu.
15 mar 19:11
5-latek : Dzisiaj się pomodlę także za Ciebie .
15 mar 19:14