matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin(22/3pi)
obrót:
Oblicz: sin(22/3pi) Czy to będzie tak, że 22/3pi=22*180/360=11, więc sin(22/3pi)=sin(0)=0 bo wykonało się 11 pełnych obrotów i wróciło do zera?
15 mar 18:21
kochanus_niepospolitus:
22
1
4
wskazówka:
= 7
= 3*2 +
3
3
3
15 mar 18:35