rr
bezimienny: rownanie rozniczkowe(koncowka przykladu)
witam, licze pewne rownanie rozniczkowe i na koncu wychodzi mi cos takiego:
y/y+1 = Cx
jak to dokonczyc?
15 mar 18:18
Jerzy:
y = yCx + Cx
y − yCx = Cx...i chyba dasz już radę
15 mar 18:30
bezimienny: oo wlasnie dziekuje. jakies zacmienie mialem : ((
15 mar 18:33
bezimienny: mam jeszcze jeden przyklad, tez pod koniec sie walnalem ;f
wychodzi mi:
√3+y2 = −
√3−x2 + C
jak to spotęguje to nei wychodzi mi to co ma, czyli;
http://imgur.com/z3kEiiG
15 mar 19:48
Jerzy:
Wygląda na to,że masz zły wynik
15 mar 19:52
bezimienny: poczatek wyglada tak;
http://imgur.com/4jumf8c
po przeksztalceniu wychodzi;
(y /
√3+y2)dy = (−x /
√3−x2)dx
a calki z tego po podstawieniu wyszly tak jak wyzej
15 mar 19:57
bezimienny: więc ja mam zle(jesli tak to co) czy odp sa zle?
15 mar 20:52