matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji w punkcie
anka96:
x
3
+ 2x
2
+3x −4
Pochodna funkcji f(x) =
w punkcie x
0
= −1 jest równa ... (z
x
2
+ 1
odpowiedzi: −2) Liczę już od godziny i zawsze wychodzi mi −1
15 mar 18:04
Janek191:
(3 x
2
+ 4 x + 3)*(x
2
+1) − ( x
3
+ 2 x
2
+ 3 x − 4)*(2 x)
f '(x) =
(x
2
+ 1)
2
więc
(3 − 4 + 3)*2 − ( − 1 + 2 − 3 − 4)*(−2)
4 −12
f '(−1) =
=
= − 2
4
4
15 mar 18:09
anka96:
Dzięki, już rozumiem
15 mar 18:26