matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj
alox:
Naszkicuj wykres funkcji f(x) 3
x−1
+2 Określ jej monotoniczność i ZW
15 mar 17:38
Eta:
narysuj wykres y= 3
x
i przesuń go równolegle o wektor u=[1,2]] otrzymasz
f(x)
ZW
= (1,
∞
) i f(x) jest rosnąca
15 mar 17:47
Janek191:
f jest rosnąca. ZW = ( 2; +
∞
)
15 mar 17:48
Eta:
ZW=(2,
∞
) ( sorry
źle oznaczyłam jednostki
15 mar 17:50