matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że miara kąta β
Kendrick:
Wykaż, że miara kąta β jest 10 razy większa niż miara kąta α, α = 15 S− środek
15 mar 15:31
Jerzy:
Kąt środkowy wynosi 30, 180 − 30 = 150 = 10*15
15 mar 15:46
Kendrick:
Jest oparty na tym samym łuku, ok
15 mar 15:49