Bardzo prosze o rozwiązanie tego zadania !!
Pomocy: Podstaw ˛a ostrosłupa ABCDS jest prostok ˛at ABCD. Spodkiem wysokości ostrosłupa jest śro−
dek krawędzi CD. Oblicz tangens kąta między ´scianami bocznymi ABS i CBS tego ostrosłu−
pa jezeli ˙ |AB| = 2|BC| i |SE| = 3|BC|. Gdzie E jest spodkiem wysokosci.
15 mar 12:45
Pomocy: Mi wyszło −√99
15 mar 12:47
Pomocy: Czy ktos moze pokaza jak to liczyl i czy wynik wgl mu sie zgadza
15 mar 12:47
Eta:
tgα= −
√99=−3
√11
jest ok
15 mar 13:51
Pomocy: Ok dziekuje
Mam jeszcze takie pytanie jak mamy granice lim ( w nawiesie szereg geometryczny) to ta granica
jest suma tego szeregu tak
15 mar 15:12