asd
olekturbo: | | a | |
Jeżeli mam obliczony cos |
| to jak moze obliczyc cosa |
| | 2 | |
14 mar 22:43
Mila:
Skorzystaj z wzoru :
cos(2x)=2cos2x−1
14 mar 22:45
olekturbo: No tak

Dzięki
14 mar 22:52
olekturbo: Milu jeżeli mam
Pole powierzchni całkowitej stożka jest dwa razy większe od pola powierzchni kuli wpisanej w
ten stożek. Oblicz kosinus kąta nachylenia tworzącej do płaszczyzny podstawy stożka.
to πr(r+l) = 8πR
2
r
2+rl = 8R
2 / r
2
Jest jakis latwiejszy sposob

Mi wyszlo takim rownaniem
14 mar 22:53
14 mar 22:54
Benny: Kąty takie same.
14 mar 23:09
olekturbo: a z czego to wynika
14 mar 23:53
Mila:
ΔCDB i ΔOEC są prostokątne i mają po jednym kącie ostrym równym ( kąt C jest wspólny) ,
zatem mają wszystkie odpowiednie kąty równe.
Rozwiązałes to równanie?
14 mar 23:59
15 mar 00:55
15 mar 00:56