konstrukcja kąta
jednadruga: Witam
Pomoże mi ktoś skonstruować taki kąt że sinα=2/3 i cosα=−3/4 (zadanie mam wykonać za pomocą
cyrkla)
14 mar 21:03
Eta:
Popraw dane w treści zadania
Przy takich danych jakie podajesz .......... taki kąt α nie istnieje !
14 mar 21:12
Janek191:
sin
2 α+ cos
2 α = 1
| 4 | | 9 | | 64 + 81 | | 145 | |
| + |
| = |
| = |
| ≠ 1 |
| 9 | | 16 | | 144 | | 144 | |
14 mar 21:14
Eta:
Oooo ..
Janek się obudził
14 mar 21:15
jednadruga: skonstruuj na układzie współrzędnych takie kąty. ( za pomocą cyrkla)
a) sinα=2/3
b) cosα=−3/4
14 mar 21:21