matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
[Liczby rzeczywiste] Wykaż, że...
LosPollos:
Wykaż, że 2
√
2+
√
3
=
√
6
+
√
2
14 mar 19:39
Janek191:
L
2
= 4*( 2 +
√
3
) = 8 + 4
√
3
P
2
= 6 + 2
√
6
*
√
2
+ 2 = 8 + 2
√
12
= 8 + 2
√
4*3
= 8 + 4
√
3
więc L = P
14 mar 19:50