trójkąty podobne
Alicja: Przekątne trapezu ABCD przecinają się w punkcie K w ten sposób, że |AK|=10, |CK|=7,
|DK|=5. Długość odcinka BK jest równa:
A.7 B. 10 C.12 D.14
Nie wychodzi mi żadna z tych odpowiedzi
14 mar 18:17
Eta:
D)
14 mar 18:20
Alicja: ale jak to obliczyć?
14 mar 18:32
Alicja:
14 mar 18:39
Alicja:
14 mar 18:39
Alicja: skąd 14 ?
14 mar 18:48
Alicja:
chyba jajiś błąąąąd
14 mar 19:14
Karito:
trójkąty są podobne przecież
14 mar 20:15
Alicja: nadal nie wiem, co jest nie tak?
15 mar 19:01
Mila:
Musiałaś pomylić przy przepisywaniu.
Sprawdź, czy nie zapisałaś część z jednego a część z drugiego zadania.
15 mar 19:08
15 mar 19:59
Mila:
To jest błąd w treści. Na pewno będzie korekta.
Zostaw.
15 mar 23:17