Punkty
Kwiatuszek : Wykaż że punkty A =(−1, − 5), B =(1, 1) oraz C =(2, 4) są współliniowe.
Mógłby ktoś mi wytłumaczyć, proszę
14 mar 17:43
5-latek : Sposób nr 1 .
Zaznaczyc te punkty w układzie wspolrzednych
Sposób nr 2
Wyznaczyc równanie prostej np. AB i sprawdzić czy wspolrzedne punktu C spelniaja jej równanie .
Koniec zadania
14 mar 17:46
Kwiatuszek : Wyznaczyłam równanie prostej AB − y=x−2. Ale jak podstawić punkt C? (bez rysowania układu
współ)
14 mar 17:55
14 mar 17:55
Eta:
π...a dla
Tadeusza
14 mar 18:01
Tadeusz:

Twoje zdrowie
Ecinka
14 mar 18:12
5-latek : Tak wlasnie jest
Wszyscy chwala starszych a dziecka nikt nie pochwali i nie da mu
π....i 
Chocby za to
|−1 −5 1|
| 1 1 1| =0
| 2 4 1|
14 mar 18:21