Równanie
Adam: Ile rozwiązań ma równanie 4sinx+7cosx=4?
14 mar 17:28
Janek191:
Nieskończenie wiele.
14 mar 17:53
Łukasz: Można wiedzieć jak to wykazać?
14 mar 18:01
Mila:

Najprościej graficznie:
f(x)=4sinx
g(x)=4−7cosx
14 mar 18:41
5-latek : Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
14 mar 18:45
Mila:
Witaj
14 mar 19:38
ICSP: Można również oprzeć się o twierdzenie:
Równanie Asinx + Bcosx = C określone na zbiorze liczb rzeczywistych posiada nieskończenie wiele
rozwiązań gdy C ∊ [−√A2 + B2 , √A2 + B2] a w przeciwnym wypadku jest równaniem
sprzecznym.
14 mar 19:51