matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to rozwiązać?
karolina15:
Jak rozwiązać ten układ równań? 2(x+1)−y=y x+y=−1
29 gru 22:16
Anna:
pomogę
29 gru 22:56
Anna:
Po prostu: 2(x+1) = 2y /:2 x+y = −1 y = x+1 x + x + 1 = −1 y = x + 1 2x = −2 ⇒ x = −1 y = 0
29 gru 22:59