Funkcja kwadratowa
TheRorschach: Mam pytanie czy zrobilem to dobrze?
−x2 +3x−4>0
zbior pusty mi wyszedl dobrze?
−x2 +4x=3
delta=4 pierwiastek z delty=2
p=2
q=1
x1=3
x2=1
14 mar 15:07
Jerzy:
Dobrze
14 mar 15:11
TheRorschach: aha bo pani twierdzsi z pierwiastek z delty jest a nie 2
14 mar 15:12
TheRorschach: pierwiastek z delty jest 6 a nie 2*
(tak twierdzi baba do matmy)
14 mar 15:16
Jerzy:
−x2 + 4x − 3 = 0
Δ = 16 − 4*(−1)*(−3) = 16 − 12 = 4
14 mar 15:21
TheRorschach: No wiem obliczylem tak!
14 mar 15:32
Jerzy:
I tak ma być chyba, że źle przepisałeś przykład
14 mar 15:36
TheRorschach: napewno dobrze! a to pierwsze to nie ma takich x nie?
14 mar 15:38
Jerzy:
Nie ma
14 mar 15:46