matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
marian z zakopanego:
rozwiąż równanie: 2x+1=2−
√
3
x
29 gru 21:44
Anna:
pomagam
29 gru 21:51
Anna:
2x +
√
3
x = 1
1
2−
√
3
x(2 +
√
3
) = 1 ⇒ x =
=
=
2 +
√
3
(2+
√
3
)(2−
√
3
)
2 −
√
3
=
=
2 −
√
3
4 − 3
29 gru 21:55