matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
wiktoria:
Oblicz granicę ciągu lim
n→
∞
(sin
1
n
) / (sin
1
3n
)
12 mar 19:02
azeta:
1
sin(
)
n
lim
n→
∞
=
1
sin(
)
3n
1
sin(1/n)*
3n
1
n
lim
n→
∞
*
=
1
1
*sin(
)
n
3n
1
3n
1
n
lim
n→
∞
1*
=3
1
3n
12 mar 21:00