geom analityczna
mietek:
Zaznacz w układzie współrzędnych zbiory: A, B, AnB, AuB
A = {(x,y)∊R2:−2≤x≤3}, B={(x,y)∊R2: y≥x−4}
jak rozumieć kwadrat przy rzeczywisytch?
i wiecie jak AuB wpisać do wolframu? AnB wpisałem jako "−2<=x<=3 and y>=x−4"
12 mar 18:31
Janek191:
ℛ2 − cała płaszczyzna
12 mar 18:33
mietek:
innymi słowy mówi to, że punkt (x,y) może leżeć w dowolnym miejscu?
12 mar 18:35
Jack:

zbiór B
12 mar 18:39
Jack:

zbiór A
x ∊ <−;2;3>
(tak to przerywane zarowno w zbiorze A jak i B to czesc zamalowana)
czyli zbior A to jest obszar od −2 do 3, a zbior B to obszar powyzej prostej y = x− 4
12 mar 18:41
mietek:
Jack − umiem to rozwiązać, zastanawiałem się tylko nad tym co oznacza R
2
12 mar 18:41