matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji
toczynieto:
1
y=
x
4
+ 2m
3
x
2
2
przy 2m
3
x
2
użyć wzoru na iloczyn?
12 mar 18:30
Jerzy:
Nie..m to stała
12 mar 18:31
Janek191:
y ' = 0,5*4 x
3
+ 2m
3
*2 x = ...
12 mar 18:34
toczynieto:
czyli 4m
3
x?
12 mar 18:35
Janek191:
12 mar 18:43