matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
martynaa:
Liczba logx(1/125)= −2 jest równa a. 1/5, b.5, c.25, d.5
√
5
12 mar 18:14
Janek191:
1
1
log
x
= − 2 ⇔ x
−2
=
⇔x
2
= 125 ⇔ x = 5
√
5
125
125
12 mar 18:18
piotr:
log(125)
−
=−2
log(x)
log(x)
1
−
=−
log(125)
2
log(125)
log(x)=
2
log(x)=log(5
√
5
)
12 mar 18:21
matma jest najlepsza:
W jaki sposob dzieli się ten logarytm przez 2? log(125) log(x)=−−−−−−−−−−−−−−−− 2
25 kwi 10:35
5-latek :
Przciez ta liczba to (−2) napisala przecież Dlaczego liczycie x ?
25 kwi 16:11
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick