ciag geometryczny
kamila122: Dany jest skonczony ciag geometryczny , ktory a
1=1/2 i q= − 1 jak to wyliczyc

12 mar 17:48
kamila122: a zapomnialam sume jakos musze wyliczyc i mam jeszcze to do tego; A. S18=9 B. S18=0 C.
S18=−9 D. S{18=−1/2
12 mar 17:52
5-latek : Nie piszemy bzdur
Co chcesz policzyć ? a1? a1=0,5 q? q=−1
12 mar 17:54
5-latek : A sume ?
To jaki jest wzor na sume kolejnych wyrazow w ciągu geometrycznym ?
Masz obliczyć sume kolejnch 18 wyrazow w tym ciągu woiec n=18
Postawiaj do wzoru i licz
12 mar 17:56
Janek191:
S18 = 0
12 mar 18:23