Rozwiąż
magdaaaaaaaa: −9(2−x)2−(1−3x)(1+3x)=11
Hej pomoże ktoś z rozwiązaniem, aby powiedzieć jak zacząć, bo rozwiązuje na tysiące różnych
pomysłów i nic mi nie wychodzi.
12 mar 17:30
Metis: Wzory skr. mnożenia.
12 mar 17:31
5-latek : Sprawdz chociaż ten jeden z tysiąca pomyslow z wolframem
12 mar 17:35
piotr: po uproszczeniu:
36x − 48 = 0
12 mar 18:06
Janek191:
−9 *(4 − 4 x + x2) − ( 1 − 9 x2) = 11
− 36 + 36 x − 9 x2 − 1 + 9 x2 = 11
36 x − 48 = 0 / : 36
12 mar 18:10
magdaaaaaaaa: Dziękuję za pomoc Wszystkim
12 mar 20:42