Wyznacz środek i promień okręgu o równaniu:
Cameleon: Wyznacz środek i promień okręgu o równaniu:
Wyjaśni ktoś jak to zrobić ?

x
2+y
2−4x+2y=0
12 mar 17:20
Metis: x2−4x+y2+2y=0
(x−2)2−4+(y+1)2−1=0
(x−2)2+(y+1)2=5
12 mar 17:23
5-latek : (x−2)2−4+(y+1)2−1=0
(x−2)2+(y+1)2=5
teraz tylko odczytaj
12 mar 17:25
===:
x2−4x+4−4+y2+2y+1−1=0
(x−2)2+(y+1)2=5
12 mar 17:25
Cameleon: Czyli współrzędne środa to s=(−2,1) ?
12 mar 17:26
Cameleon: środka*
12 mar 17:26
5-latek : Nie
Weź ksiazke do reki i poczytaj o okręgu
12 mar 17:28