matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
aro400:
Oblicz: cosx+sin3x = 0
12 mar 14:09
Jerzy:
π
⇔ cosx = −sin3x ⇔ cosx = sin(−3x) ⇔ sin(
− x) = sin(−3x)
2
12 mar 14:11
Jerzy:
sinα = sinβ ⇔ α = β + 2kπ lub α = (π − β) + 2kπ
12 mar 14:14
aro400:
Dziękuję
12 mar 16:33