rozwiaż równanie
zzz: Rozwiaż równanie 2x2 −5|x|−3=0
12 mar 14:08
Jerzy:
⇔ 2IxI2 − 5IxI − 3 = 0
12 mar 14:09
zzz: Ok a co dalej ja mogę z tym zrobić, bo nie bardzo wiem?
12 mar 14:16
Jerzy:
rozwiązujesz jak normalny trójmian kwadratowy: 2a2 − 5a − 3 = 0
i potem: IxI = a1 lub IxI = a2 ( jeśli trójmian ma dwa rozwiazania)
12 mar 14:19
zzz: Aa ok dzięki wielkie
12 mar 14:23
5-latek : Tak dla jasności
Jerzy 
skorzystal z tego ze
|x
2|=|x|*|x|= |x|
2= x
2
12 mar 14:29
zzz: Ok ok juz rozumiem

dziękuję
12 mar 14:31