matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
peirwiastek
Lucas:
y=
√
r
2
−16
równa się ? y=r−4 Nie jestem pewien czy można tak zrobić
12 mar 13:34
Jerzy:
Nie
12 mar 13:35
5-latek :
y=
√
r
2
−16
=
√
(r+4)(r−4)
=
√
r+4
*
√
r−4
Oraz zalozenie co do pierwiastka
12 mar 13:49