logarytmy
xxxy: Rozstrzygnij czy funkcje sa rowne"
f(x)=log(x−2) − log(x−3)
11 mar 16:19
Jack: f(x) = ?
| | b | |
jesli mamy logab − logac = loga |
| |
| | c | |
11 mar 16:20
Jerzy:
Nie są, bo mają różne dziedziny
11 mar 16:23
Tadeusz:
... a dziedziny
11 mar 16:23
Jack: naturalnie dziedzine trza okreslic
11 mar 16:26
xxxy: Tak wlasnie zrobilam i wyszła
funkcja f(x) D; x>2 i x>3 i x≠3 wieć x∊(3,+
∞)
funkcja g(x) D; (x−2)(x−3)>0 i x≠3 wiec x∊(−
∞2) suma (3,+
∞)
Gdzie robie blad?
11 mar 16:49
Jack: nigdzie nie robisz bledu...
dziedziny sa rozne wiec funckcje nie sa rowne
11 mar 16:51