parametr
Kasix: Hej mam pytanie a mianowicie czy dobrze zrobiłam to zadanie
Wyznacz te wartości parametru k (k∊R),dla których równanie (x2−x−2)(x2+(k−3)x+1)=0
ma cztery różne rozwiązania
∆>0
F(−1)=0
F(2)=0
Mi wyszło m∊(−∞,1>u<(5,+∞)
10 mar 22:40
ICSP: 4 + 2(k − 3) + 1 ≠ 0
2(k − 3) ≠ − 5
−5
k − 3 ≠
2
1
k ≠
2
Odp :
1
1
k ∊ (−∞ ;
[ ∪ ]
; 1] ∪ ]5 ; + ∞)
2
2
10 mar 22:45
Kasix: aaa przepraszam pomyliłem się w zapisywaniu odpwiedzi na forum
10 mar 22:48
Kasix: pomyliłam* wyszło mi identycznie dziękuje bardzoooo