matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakich wartości parametru m funkcja
hejko:
f(x)=(5−2m)x
2
+4x−3 przybiera wartość największą, a dla jakiego m najmniejszą?
10 mar 21:56
zef:
5−2m>0 q=−Δ/4a − wartość najmniejsza 5−2m<0 q=−Δ/4a − wartosc najwieksza
10 mar 22:28