xx
ja: Ze zbioru liczb {1, 2, 3, 4, 5, 6, 7} losujemy trzy razy po jednej liczbie bez zwracania.
Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia A, polegającego na wylosowaniu liczb, wśród których nie
będzie liczby mniejszej od 3 jak to zrobic drzewem
10 mar 21:25
ja: j=halo
10 mar 21:42
10 mar 21:45
Mila:
|Ω|=7*6*5
A− wśród wylosowanych liczb nie ma liczby mniejszej od 3
[ czyli losujemy ze zbioru {3,4,5,6,7}]
|A|=5*4*3
10 mar 21:48
ja: tak to kazdy umie ja chce drzewem
10 mar 21:51
ja: wyszlo mi 1/35 dobrze?
10 mar 21:55
Metis: "tak to kazdy umie ja chce drzewem

"
Nawet mnie rozbawiłeś
10 mar 21:59
Mila:

Do takiego zadania na ogół nie rysuje się drzewka.
Narysuję początek:
od (3) masz wszystko
| | 1 | | 1 | | 1 | | 3 | |
3* |
| * |
| * |
| = |
| |
| | 7 | | 6 | | 5 | | 7*6*5 | |
dokończ sobie na dużej kartce resztę, tu się nie zmieści.
10 mar 22:00
ja: ale po co rysowalas caly wykres jak mozna tylko wykres IAI i wtedy bedzie male drzewo?
10 mar 22:03
ja: "rozbawilas"
10 mar 22:03
Metis:
10 mar 22:04
MaXI:
Arogancja dorównuje niewiedzy.
10 mar 22:05
ja: nie nie prawda i nie jestem arogancki ...tylko mowie ...i da sie tak zawsze tak robie zadania
nawet matemaks tak robi tylko ten przyklad jest nie dobry do drzewkowania
10 mar 22:08
PW: Technikum Ogrodnicze?
10 mar 22:08
10 mar 22:09
Mila:
To po co pytasz , skoro wszystko wiesz.
10 mar 22:11
ja: ale nie denerwoj sie milo jak tylko tak wsakzuje

bo ja nigdy calego drzewa nie rysuje ...ok
dzieki za help
10 mar 22:13
Eta:
"krzako− mania"
10 mar 22:24
kyrtap: oj Eta Eta
10 mar 22:44
Mila:
Eta uznaje jedynie słuszną linię.
10 mar 23:50