matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie (ciągi)
karol:
Proszę o pomoc, nie wiem jak to zaczepić
Rozwiąż równanie: 2
x
+2
x−2
+2
x−4
+...=1/6
10 mar 20:59
Benny:
1
Szereg geometryczny, q=
4
10 mar 21:00
Janek191:
1
1
2
x
+
*2
x
+ U{1}{16{*2
x
+ ... =
4
6
a
1
= 2
x
1
q =
4
2
x
2
x
L =
=
1 −
1
4
3
4
Mamy
2
x
1
3
=
/ *
3
4
6
4
1
2
x
=
8
x = − 3 =====
11 mar 13:09