potrzebuje waszej pomocy w rozwiazaniu tego zadania
maxraf: 1) Średni wzrost pięciu siatkarzy wynosi 198cm. Jaki jest wzrost szóstego siatkarza jeżeli
średnia sześciu siatkarzy to 195cm?
2) Oblicz prawdopodobieństwo że przy dwukrotnym rzucie kostką iloczyn oczek będzie liczbą
większą od 25.
3)Na ile sposobów można ustawić w kolejce 5 osób 3 kobiety i 2 mężczyzn. Oblicz
prawdopodobieństwo że żadna kobieta nie będzie stała obok kobiety, a mężczyzna obok mężczyzny.
10 mar 19:11
10 mar 20:17
Janek191:
2) I Ω I = 62 = 36
A = { (5,6),( 6,5),(6,6)}
10 mar 20:18
Janek191:
z.3
I Ω I = 5 ! = 120
K M K M K
I A I = 3 ! * 2 ! = 6*2 = 12
10 mar 20:27