10 mar 18:07
hmm:
?
10 mar 18:30
ICSP: Przeczytaj pierwsze zdanie.
10 mar 18:32
hmm:
więć chodzi o to, że tych którzy znają ang lub niem (lub oba) jest 100%?
10 mar 18:34
hmm:
ze nie ma os, ktora nie zna zadnego?
10 mar 18:35
PW: Innych tam nie ma, każdy z nich zna angielski lub niemiecki, zatem suma zbiorów stanowi cała
klasę. Nie znaczy to wcale, że to są "osobne" dwa zbiory, część uczniów należy do obydwu
zbiorów, co nie zmienia faktu, że A∪B = Ω, a więc P(A∪B) = P(Ω) = 1.
10 mar 18:35
hmm:
rozumiem dziękuje
10 mar 18:36