Trygonometria - Oblicz:
Plumek: Trygonometria − Oblicz:
| √3 | | π | | 1 | | π | |
| cos |
| + |
| sin |
| |
| 2 | | 12 | | 2 | | 12 | |
10 mar 15:32
aro400: sinπ3cosπ12+cosπ3sinπ12 = sin(π3 + π12) = sin(π4 + π6)
= sinπ4cosπ6+cos{π}{4}sin{π}{6} = √22*√32 + √22*12 =
√6+√24
10 mar 15:47
Plumek: skąd się wzięło to co jest pierwsze po znaku równości w pierwszej linijce? : o
10 mar 16:19
Plumek: oki, widzę, że zwinąłeś w ten wzór na sinus sumy. DZIĘKI WIELKIE
10 mar 16:22
Plumek: a tą część "sin(π/4 + π/6)" jak otrzymałeś?
10 mar 16:26
aro400: Rozlozylem sobie 5pi/12 na 3pi/12 i 2pi/12
10 mar 16:30
Mila:
Ładnie aro.
10 mar 18:34
aro400: Dziękuję
10 mar 21:30