pole trojkąta
Andzia: Pole trójkąta ABC w którym /AB/= 3√2 /AC?=2√6 a miara kąta BAC wynosi 120 stopni jest równe
A. 3√3 B. 6√3 C. 9 D. 18
10 mar 11:42
Jerzy:
C. 9
10 mar 11:45
olaa: A=3√2
b=2√6
α=120
P=1/2 a*b*sin α
sin 120 =sin(180−60)=sin60
sin60 =√3/2
P=3√2*2√6*√3/(2*2) =6√36/4 =6*6/4
P=9 odp. c.
10 mar 11:55
5-latek : Andzia
czarno widze twoja mature
10 mar 11:59
Andzia: Nie podchodzę do matury
10 mar 12:17
5-latek : Dlaczego ?
Jeszcze zmienisz zdanie
10 mar 12:33
Andzia: Nie w tym roku , nie czuje się na siłach aby podchodzić do matury teraz akurat. Za rok
spróbuje
10 mar 14:07