oblivz objetosc tego stozka?
ania: Przekroj osiowy stozka jest trojkstem rownobocznym o polu 36pierwiastek z 3 .Oblivx objetosc
tego stozka.
10 mar 08:18
Janek191:
| | a2√3 | |
PΔ = |
| = 36 √3 ⇒ a2 = 4*36 ⇒ a = 2*6 = 12 |
| | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
V = |
| Pp*h = |
| π r2*h = ... |
| | 3 | | 3 | |
10 mar 08:46
ania : dzieki a pole podstawy to 12
10 mar 18:41
dawid: czy wynik to bedzie 72pierwisek z3
10 mar 19:41
Janek191:
P
p = π*6
2 = 36 π
| | 1 | |
V = |
| *36 π*6√3 = 72√3 π |
| | 3 | |
10 mar 19:49