Rozwiąż równanie
Jadwiga14: 9p(x)−8*3p(x)−9=0
9 mar 23:57
Janek191:
9x − 8*3x − 9 = 0 ?
9 mar 23:59
Janek191:
(3x)2 − 8*3x − 9 = 0
t = 3x > 0
t2 − 8 t − 9 = 0
( t − 9)*(t + 1) = 0
t = 9 lub t = − 1 < 0
więc
3x = 9
x = 2
====
10 mar 00:01
Qulka: 3√x =t i t>0
t2−8t−9=0
t=−1 sprz
t=9 =32
√x=2 więc x=4
10 mar 00:02
Janek191:
Ja zrozumiałem 9 do potęgi x
10 mar 00:04
Qulka: ja tylko podejrzewam widząc tę literkę p
10 mar 00:05
5-latek : Fajnie . Ja pojde

a Wy się domyślcie sami
10 mar 09:09
Janek191:
Jeszcze śpi ?
10 mar 09:21
5-latek : Czesc

Pewnie tak . ja tez niedawno wstałem
10 mar 09:23
Janek191:
Cześć
10 mar 09:34