uzasadnij
Bogdan: | | 4 | | 1 | |
Uzasadnij, że liczby |
| , |
| , √5−5 w podanej kolejności tworzą |
| | √5 − 1 | | √5 + 2 | |
ciąg arytmetyczny.
9 mar 22:20
olekturbo: c−b = b−a
9 mar 22:21
Bogdan: W głownej mierze, to raczej z obliczeniami mam problem.
9 mar 22:24
9 mar 22:24
Jack: | | 2 | | 2(√5−2) | |
Lewa: |
| = |
| = 2√5 − 4 |
| | √5+2 | | 5 − 4 | |
Prawa strona :
| | 4 | | 4(√5+1) | |
najpierw samo |
| = |
| = √5 + 1 |
| | √5−1 | | 5 −1 | |
wiec cala prawa strona :
√5 − 5 +
√5 + 1 = 2
√5 − 4 = L
c.n.w.
9 mar 22:27
Bogdan: Dziękuje
9 mar 22:46
Jack:
9 mar 22:49