oblicz
kasia: W graniastoslupir prawidłowym czworokatnym przekątna ściany bocznej ma długość 5 cm i tworzy z
przekątna graniastosłupa .wychodzaca z tego samego wierzchołka kat 30. Oblicz objętość
graniastosłupa oraz długość jego przekatnej
9 mar 21:32
piotr: krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokąta jest równa 12 cm.oblicz długość
przekątnej tego graniastosłupa, wiedząc że jest ona nachylona do płaszczyzny podstawy pod
kątem 60 stopni
24 maj 20:22
dero2005:

a = 12
d = a
√2 =
k =
24 maj 21:32