matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz V kuli. Proszę o szybką odpowiedź
henrykwawa:
W sześcian, którego pole powierzchni całkowitej jest równe 450cm
2
wpisano kulę. Oblicz objętość kuli.
9 mar 18:01
Mila:
1) Oblicz długość krawędzi sześcianu. 6a
2
=450
a
2) r=
2
3)V
kuli
=..?
9 mar 18:10