matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ptosta
Marek:
Prosta o równaniu y=
√
3
3
x+1 jest nachylona do osi ox pod kątem α, takim, że: A. α=30 B. α=45 C. α=60 D. α>60
9 mar 13:53
Jerzy:
A
9 mar 13:54
Eta:
√
3
a=tgα ⇒tgα=
⇒ α=............
3
odp: A
9 mar 14:15