rozloz na czynniki pierwsze
kamil17: rozloz na czyyniki pierwsze:
a) 8x3 −24x2 =
b) 4x(x+2) − 3(x+2) =
c) 9x2 − 5 =
9 mar 13:29
kamil17: pls
9 mar 13:34
Jerzy:
a 8x2 przed nawias
9 mar 13:38
kamil17: 8x2 ( x−3) i co dalej ? koniec?
9 mar 13:39
Jerzy:
Tak
b) wyłącz x+2
9 mar 13:52
Jerzy:
c) wykorzystaj a2 − b2
9 mar 13:53
kamil17: (x+2) (4x−3)

to jakos nie pasuje
9 mar 13:54
5-latek : A co ci tu nie pasuje ?
9 mar 13:57
Jerzy:
Dobrze
9 mar 13:57
kasiaaa: no to c teraz(9x+5)(9x−5)
9 mar 14:08
kasiaaa: czy zamiast 9 = 3 ?
9 mar 14:09
kamil17: pomozecie ?
9 mar 14:18
Eta:
9x2−5 = (3x−√5)(3x+√5)
9 mar 14:20
kamil17 : dziekuje, reszte juz rozumiem
9 mar 14:33