)w partii 25 zarowek 16% jest uszkodzonych.Losujemy 2 zarowki.Oblicz prawdopodob
ALina: )w partii 25 zarowek 16% jest uszkodzonych.Losujemy 2 zarowki.Oblicz prawdopodobienstwo
tego,ze: a)obie zarowki beda dobre b)przynajmniej 1 zarowka bedzie dobra
8 mar 22:13
Janek191:
16% z 25 = 0,16*25 = 4
4 − ilość żarówek uszkodzonych
21 − ilość dobrych żarówek
8 mar 22:18
Eta:
8 mar 22:18
Janek191:
b) Zdarzenie przeciwne
8 mar 22:19
Eta:
"gary umyte"?
8 mar 22:19
ALina: mógłby ktoś z Szanownych kochanych Panów mi pomóc to rozwiązać

Byłoby miło

Z góry dziękuje
8 mar 22:23
Metis: A
Panie nie mogą rozwiązywać

?
8 mar 22:23
Janek191:
B' − zdarzenie przeciwne − " wszystkie żarówki są uszkodzone"
| | I B 'I | |
P( B ') = |
| =... |
| | I Ω I | |
P( B) = 1 − P( B ') = ...
8 mar 22:32
8 mar 22:34