Funkcja wykładnicza
Igor2: (m+2)2t2−4mt+2m=0
Czy z tą częścią muszę coś jeszcze zrobić "(m+2)2t2"?
8 mar 21:41
Jack: a jakies polecenie...jest?
8 mar 21:43
Janek191:
To jest funkcja wykładnicza ?
8 mar 21:44
Igor2: Znaczy przekształcam z
(m+2)*22x−1−m*2x+1+m=0
8 mar 21:50
Janek191:
0,5*(m +2)*22x − 2m*2x + m = 0
0,5*(m +2)*(2x)2 − 2 m*2x + m = 0 / *2
2x = t > 0
( m +2) t2 − 4m*t + 2m = 0
8 mar 21:55
Igor2: a dobra wiem gdzie mam błąd xd.
A to dalej z tym (m+2)t2 coś robię czy po prostu
A=m+2
B=−4mt
C=2m
I Deltę liczę?
8 mar 22:03
Igor2: 4m*
8 mar 22:05
Metis: A skąd my wiedzieć o co Ci chodzi... Zastanów się, pomyśl i może zapisz polecenie...
8 mar 22:06
Igor2: No zapewne jak przekształcam wzór to do wyliczenia t1 i t2

Chodzi mi tylko o to czy przekształcenie jest gotowę
8 mar 22:15
Metis: Masz rozwiązać...
Jest gotowe. Pamiętaj, że t>0 .
8 mar 22:16