kc
Stig: Rozwiązać układ równań:
6x−3y=0
−4x+2y=0
metodą Kroneckera − Capelliego
8 mar 21:22
zef: No i masz już uporządkowane więc w czym problem ?
8 mar 21:24
Stig: mógłbyś pomóc ? Proszę Cię bardzo
8 mar 21:25
zef: Czego nie rozumiesz ?
8 mar 21:26
Stig: Jak te rzędy powyliczać
8 mar 21:26
zef: Skoro masz to zrobić to na lekcji musiałeś to mieć.
8 mar 21:26
Stig: Jak masz tak nadal pisać, to lepiej zaprzestań.
8 mar 21:28
zef: To zacznij coś liczyć a nie czekać na gotowca.
8 mar 21:28
Stig: 6 −3
−4 2 − macierz A, detA=0
U= −6 −3 0
−4 2 0
i jaki jest rząd macierzy A gdy detA=0
8 mar 21:35