matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIAGI
olix:
Dany jest ciąg liczbowy an w którym a1= x−1, a2=2x+1, a3=4x+1. Dla jakiej wartosci liczbowej x dany ciag jest ciagiem artytmetycznym. A.−2 B.2 C.3 D.4
8 mar 18:41
Janek191:
Musi być: a
2
− a
1
= a
3
− a
2
lub 2 a
2
= a
1
+ a
3
8 mar 18:43