.
kamil: Prosze o sprawdzenie wynikow:
| | 1 | | x | |
wyznacz asymptoty funkcji f=( |
| ) do potegi |
| |
| | 3 | | 1−x | |
lim x− dazy do 1
− to 0
lim x− 1
+ +
∞
lim x− +
∞ 3
lim x− −
∞ 3
29 gru 12:10
kamil: odswiezam
29 gru 12:36
kamil: odswiezam
29 gru 15:43
b.: w zasadzie wszystko policzyłeś, trzeba tylko wyciągnąć wnioski:
x=1 jest asymtotą pionową prawostronną (bo prawostronna granica jest ∞, a lewostronna jest
skończona);
y=3 jest asymptotą poziomą zarówno w −∞, jak i w ∞
29 gru 15:49
b.: aha zapomniałem w trakcie czytania o 1. zdaniu

−− wyniki są dobre
29 gru 15:50
kamil: wielkie dzieki
29 gru 15:55