wykres
Adam: Cześć, mógłby mi ktoś powiedzieć jakie etapy muszę wykonać by narysować np. wykres funkcji
8 mar 00:53
Adam: Doszedłem do momentu gdzie mam na jednym wykresie narysowane dwa przypadki
| | sinx | | sinx | |
1 przypadek dla sinx>0 czyli wzór f−cji to y=sinx− |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | |
| | −sinx | | 3 | |
2 przypadek dla sinx<0 czyliwzór f−cji to y=sinx− |
| = |
| sinx |
| | 2 | | 2 | |
i mam taki wykres i nie wiem jak to dalej zrobić
http://i.imgur.com/bgzqblr.png
8 mar 01:35
5-latek :

Dla x<0 będzie ten czerwony wykres
dla x>0 ten czarny i po zabawie .
8 mar 08:28
5-latek : dla x≥0 czarny (powinno być
8 mar 12:10